zondag 30 oktober 2011

COLUMN: Ik?? Nee toch??

23 oktober ’11 - ‘’Als het goed gaat dan staat iedereen achter de ploeg, en als het wat minder gaat dan zijn ze allemaal heel negatief’’. En dat mag natuurlijk niet. Theo Janssen was in ieder geval niet te spreken over de Ajax ‘’ supporters’’ na de teleurstellende remise tegen aartsrivaal Feyenoord in de Amsterdamse Arena. De Van Dale geeft Janssen volkomen gelijk, want die omschrijft een supporter als iemand die een sportclub aanmoedigt. Kritiek is dan ook niet gewenst, en dat geldt niet alleen voor onze hoofdstedelingen. In 040 is er een heuse actiegroep opgezet om de fluitconcerten tegen te gaan. De profs mogen dan weliswaar af en toe een mindere wedstrijd spelen, maar dat heeft altijd een gegronde verklaring. Bij Ajax Feyenoord was het publiek de reden dat de godenzonen zo lamgeslagen waren, terwijl Gertjan Verbeek de scheids niets goeds had zien doen tijdens de wedstrijd AZ en Dordrecht, die ter nauwe nood werd gewonnen door AZ. En dan hebben we nog het slechte veld, het drukke programma, warmte, kou, etc… Voetballers zijn over het algemeen heel vindingrijk om een excuus aan te dragen, echter laten ze zichzelf opvallend vaak buiten kijf.


27 oktober ’11 - Na wekenlang bezorgde gezichten in Brussel was er eindelijk reden voor een bescheiden feestje, na lange onderhandelingen is de Euro, al is het voorlopig, gered. En al hebben we er zelf weinig van gemerkt, of zijn we er ons nog niet bewust van, we zijn met zijn allen toch een aantal miljard armer geworden. Met een instemmend knikje hebben de heren in Brussel namelijk besloten om een kleine 100 miljard Euro aan Griekse schulden kwijt te schelden, om vervolgens snel aan te sluiten bij de afsluitende borrel. Ondertussen zal het vaderland wel in rep en roer zijn na zo’n ingrijpende beslissing, moet Mark Rutte hebben gedacht. Echter, niets is minder waar, wat kan de Nederlander die paar miljard aan Eurootjes nou schelen als Mauro terug moet naar Angola. Wij willen Mauro!! Tja, waar is de tijd gebleven dat de NOS meer aanzien had dan Shownieuws??? Afijn, terwijl wij in Nederland ons nog druk maken om Mauro zijn ze in Griekenland alvast die 100 miljard aan het verdelen. En laten we het vooral niet hebben over de rol die Griekenland heeft gespeeld. Nee, laten we eens kijken naar de EU met hun regelgeving en de banken!! Want dat zijn de schuldigen!!

15 oktober ’11 - Wat de banken betreft, niet alleen in Griekenland moeten de banken het ontgelden, ook in bijvoorbeeld de VS en Nederland zijn de mensen bloedlink op meneer de bankdirecteur. En om onze woede kenbaar te maken, worden her en der tentenkampen georganiseerd. De banken doen namelijk maar wat, en daardoor zijn nu miljoenen mensen/consumenten in de problemen gekomen. Laten we het niet hebben over het feit dat de consument zelf die lening heeft afgesloten, dat de consumenten een groter tv wilde hebben als de buren, een grotere auto als de zwager, mee wilde gaan met de nieuwste gadgets en dat de consument naar bank B ging voor een lening als ze die bij bank A niet kregen. Nee!! Het zijn de banken, met die bonussen die de spuigaten uitlopen!! Schandalig!!

Zaterdag 22 oktober ’11 - Vader en zoon tankten ‘s ochtends in Culemborg zonder te betalen. Als ze er vandoor gaan zet de politie de achtervolging in. De politie creëert een file op de A2 ten hoogte van Abkoude, de benzinedieven rammen een auto waarbij de 35 jarige chauffeur komt te overlijden. En dat is allemaal de schuld van… De politie!! Laten we het niet hebben over het feit dat vader en zoon tankten zonder te betalen, dat de auto valse kentekenplaten had, dat de bestuurder meerdere malen het stopteken negeerde, dat de bestuurder een politieauto heeft geramd en dat de bestuurder met volle snelheid in de file is ingereden. Nee, de politie is verantwoordelijk voor de dood van de 35 jarige man, aldus advocaat Gerald Roethof namens de bestuurder.
Het is toch uiterst merkwaardig dat de schuld altijd bij andere wordt gezocht. Daarom wil ik me bij deze excuseren voor het slechte spel van zondag. Het is niet te wijten aan de scheids, het veld, mijn medespelers, mijn voetbalschoenen, de tegenstander, de vroege ochtend etc… Nee, Ik ben zelf volledig verantwoordelijk voor mijn slechte optreden!!

Zo; en nu eerst een biertje!! (Hier ben ik ook zelf voor verantwoordelijk)   

1 opmerking:

  1. Tony, weer een knap staaltje werk! Ik zit er aan te denken om je columns te bundelen en ze te publiceren! :P

    BeantwoordenVerwijderen