maandag 7 november 2011

Voorbeschouwing: Emst 5 - Epe 8

Wederom heeft de KNVB er voor gezorgd dat er in deze competitie een aantal prachtige derby's zijn. Vroeger in de jeugd werd je verteld dat bij dergelijke derby's verliezen geen optie was. 'Winnen of staken' was dan ook een veel gehoorde one-liner. Daarnaast was het verliezen van een club uit eigen gemeente zeker zo vervelend als een portie huisarrest of het strafwerk van de juf.

Tegenwoordig zijn de derby's op het betrekkelijke lage niveau waar wij acteren niet meer zo beladen. Toch zorgen de  wedstrijden binnen de gemeente wel voor spektakel. Dit spektakel vindt zijn oorsprong in het feit dat 22 over fanatieke voetballers in al hun enthousiasme en onkunde zorgen voor meedogenloze charges en het uitschelden van de scheids, tegenstander en teamgenoot.



In het heetst van de strijd klinkt dit allemaal logisch en worden harde overtredingen gezien als 'noodzakelijk' en word het uitkaffen van een scheidsrechter gezien als nodig of terecht. Eigenlijk ben je 90minuten lang bezig met het manipuleren van tegenstander en scheidsrechter met één doel voor ogen: WINNEN WINNEN WINNNEN!

Toch kun je je afvragen of het wel noodzakelijk is om op dit niveau ten koste van alles te willen winnen!
Supporters zullen bij verlies niet protesteren, enkel lachen! De columnisten zullen hun mening achterwege laten en zich wel 10x bedenken voordat er een opinie over dat gesputter binnen de lijnen op papier word gezet. Enkel intimie zullen vragen: Hoe was het op de voetbal? Gewonnen? ongeacht resultaat zullen zelfs zij mild blijven in hun oordeel. en je aan het eind van de dag nogmaals vragen wat je gemaakt hebt.

Ze zeggen meer dan eens: Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven!
In de kelder van het Nederlandse amateur voetbal valt dat te betwisten........

Emst,
Op ons en niemand anders!

3 opmerkingen:

  1. weetje nog.. die keer datwe de middenstip gingen jatten. en dat de volgende dag bleek dat we de middenstip uit het verkeerde veld hadden gehaald. keerl wat lachn.

    BeantwoordenVerwijderen