dinsdag 11 oktober 2011

Gouden Bal Contest - s.v. Vaassen


Het leiderschap van sv Epe 8 heeft voor het seizoen 2011/2012 een merkwaardig onderzoek ingesteld. Elke tegenstander van Epe 8 heeft als het goed is een keuken op het sportcomplex om de rammelende sporters van iets hartigs te voorzien. De technische staf zal dit seizoen bij elke uit-wedstrijd de gehaktbal testen. Bij de keuring wordt er gelet op bijvoorbeeld de grootte, de prijs, uitstraling, enz. De keurmeesters dit seizoen zijn Gert-Jan Mulder en Gerben Busman.

De Bal van s.v. Vaassen

Op een regenachtige donderdagavond werd de gehaktbal getest na een vurige overwinning op s.v. Voassn van 2-6. Donderdag is qua testdag natuurlijk geen testdag, maar wij verwachten dat het geen invloed zal hebben op de test. Maarja, dat valt niet te testen natuurlijk. De bal zag er goed uit volgens doctorandus Busmanius, die zijn in 1994 voltooide opleiding buikspreker in de strijd gooide. Helaas bleek hij daar niets aan te hebben. Hij vond de bal zo mooi glimmen. "Hij glom zoals de blote kont van een kaarsenmaker in de maneschijn". Ook deze keer kregen we er een echte vork bij. Iets wat Gert-Jan als pluspunt ziet. Want, zo meldde hij, "het gras is altijd groener zoals je eigen haard thuis tikt.” Verder moest € 1,70 in het kassalaatje van s.v. Vaassen. De saus zat daar niet bij in. Achteraf waren Busman en Gert-Jan daar wel blij mee, want saus in een kassalade, dat hoort niet. Gert-Jan vond tussen zijn klodder mayo een verhard stuk mayo. Die waarschijnlijk al 3 weken aan het uiteinde van het tuutje zat. Dat zijn broccoli-punten voor de vaassenaren. En daardoor kwam het saus-cijfer erg in gevaar. Toen de gehaktbal achter de kiezen was, konden de meesters in kwestie het kantinepersoneel vertellen dat er een voldoende is gescoord. Zo liet s.v. Vaasen toch niet alle punten liggen. En het bleef nog lang onrustig in de kantine van s.v. Vaassen.

Service: 6,5
Saus: 4
Grootte: 6
Warmte: 6
Uitstraling: 7,5
Smaak: 7
Eindcijfer: 6,2

Zo zag de gehaktbal van s.v. Vaassen eruit!

2 opmerkingen:

  1. Waarom wordt de prijs van de bal niet meegenomen? Een leek kan natuurlijk nog weten dat een bal van texelsrundergehakt (1 meijer de kilo) duurder is dan die van een vaassensrund (2 gulden de kilo)..
    Kwaliteitsverschil is een logisch gevolg in deze..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De prijs is wel degelijk vermeld in de bovenstaande text. Toch zullen opmerkelijke prijsverschillen meegenomen moeten worden in het oordeel. Slotconclusie zal echter ongewijzigd blijven. Bij de technische staf zal kwantiteit altijd superieur zijn aan de kwaliteit!

    BeantwoordenVerwijderen