woensdag 24 oktober 2012

Column: Voor je kijken doorlopen!!


Voor je kijken en doorlopen mensen.
Soms is het goed om bepaalde dingen te relativeren, wat eigenlijk niets anders is dan een voorval in een ander perspectief te plaatsen, het vanuit een ander daglicht te bekijken. Neem nou de quote van Ulrich van Gobbel op voetbalzone. Ulrich van Gobbel, een in het verleden veelal geprezen, maar desalniettemin  ook een bekritiseert, verdediger van Feyenoord, zegt in aanloop naar de klassieker Feyenoord – Ajax van aanstaande zondag tegenover voetbalzone;  'Het was de wedstrijd van het jaar. Ik stond met het schuim op mijn bek op het veld'.


Het is deze uitspraak waar ondergetekende toch een kanttekening bij wil plaatsen, aangezien, wanneer je dergelijke uitspraken niet weet te relativeren, dan kan ik me indenken dat sommige mensen gaan twijfelen aan de goedaardigheid van de heer Ulrich. Mensen kunnen gaan denken dat Ulrich een hele onplezierige jongen is, wellicht buiten het veld, maar ook zeker binnen het veld. En dat Ulrich het spelletje wellicht iets te serieus neemt, dat hij als een doldwaze stier over het veld liep in zijn voetbaljaren, of dat hij de uitspraak ‘voetbal is oorlog’ wel heel letterlijk neemt. Kortom, genoeg reden om deze uitspraak van hem te nuanceren, al wil ondergetekende het bovenstaande noch ontkennen, noch bevestigen. 
Het is niet zo dat ondergetekende Ulrich nou zo goed kent, en ondergetekende  zou ook niet zijn handen voor Ulrich in het vuur durven te steken. Ulrich heeft nou eenmaal vaak de schijn tegen. Allereerst heeft Ulrich het postuur dat meer weg heeft van Rocky Bilboa dan van een voetballer. Daarnaast heeft hij niet altijd een even vriendelijke blik. Althans, laten we stellen dat zijn blik nou niet is als die van de ‘ideale schoonzoon’. Maar dat is op het veld, en als verdediger zijn deze eigenschappen nou niet bepaald negatief. Het is dan ook goed voor te stellen dat een spits zich geïntimideerd kan voelen door Ulrich. Maar, niet alleen in het veld heeft Ulrich de schijn tegen, en niet alleen de spitsen blijken geïntimideerd te zijn door de heer Ulrich. Het is namelijk zo dat Ulrich toch de nodige akkefietjes heeft met de heren van Justitie. Ulrich blijk namelijk naast een begaan voetballer ook een hele degelijke illusionist te zijn. Ulrich heeft namelijk ooit een keer drie peperdure auto’s weten te verduisteren op een manier waarop Hans Klok nog steeds geen antwoord op heeft.
Afijn, dat is gebeurt. En ondergetekende gaat uit van het goede van de mens in Ulrich. Want, toch maar even terugkomende op zijn uitspraak 'Het was de wedstrijd van het jaar. Ik stond met het schuim op mijn bek op het veld'. Tja, als voetballer van Epe 8 kan ik bevestigen dat er bij de jongens van Epe 8, voetballend in de 7de klasse amateurs, ook een stuk of 3 a 4 heren met het schuim op de bek in het veld rond lopen. En ter verduidelijking, dat gaat dan om wedstrijden tegen pak hem beet SV Twello 4, Voorwaarts 10, en KCVO 6.
Kortom, uit dit alles zou je twee belangrijke conclusies kunnen trekken. Ten eerste, die Ulrich, dat is geen verkeerde jongen. Je zou eigenlijk wel kunnen stellen dat Ulrich een rolmodel is voor het Nederlandse voetbal. En ten tweede, het is maar goed dat sommige jongens van Epe 8 niet kunnen voetballen, en dus niet zondag aan de aftrap van Feyenoord – Ajax zullen verschijnen. Want ondergetekende zou niet voor de gevolgen kunnen instaan. 
Anton
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=175167

Geen opmerkingen:

Een reactie posten